Orbia_logo_Za_popotnike

Esenca ZDA

Države : Kalifornija + Nevada + Arizona + Utah + New York + New jersey + Pennsylvania + Washington DC + Maryland + Delaware

14 dni

12 oseb

Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – EVROPA – SAN FRANCISCO

Prevoz potnikov na bližnje letališče (v kolikor polet ne bo z Brnika) od koder bo polet preko drugega evropskega letališča proti San Francisco. Pristanek v popoldanskem času, prevoz do griča Twin Peaks od koder je čudovit razgled na San Francisco, potem ob Pacifiški obali do mostu Golden Gate kjer bo krajši postanek, potem pa prevoz do hotela. Zvečer se lahko zapeljemo z znamenito kabelsko železnico. Nočitev.

2. DAN: SAN FRANCISCO – LAS VEGAS

Zajtrk in sprehod po mestu ter prevoz z javnim prometom – Union Square, Civic Center, najbolj zavita ulica na svetu – Lombard Street, Fisherman’s Wharf, …. Prosto do popoldanskega prevoza na letališče od koder bo večerni let do Las Vegasa. Pristanek v poznih urah ter vožnja po ulici Strip do hotela v Downtownu, na enkratni ulici Freemont, kjer je vsako uro zanimiva predstava Freemont Experience.

3. DAN: LAS VEGAS – ZION – BRYCE CANYON

Zajtrk. Jutranji odhod do države Utah, kjer se bomo najprej zapeljali skozi Narodni park Zion. Barvni kamniti klifi, reka Virgin, ki se zajeda v skalo in okamneli gozd, so posebnosti tega enkratnega parka. Nadaljevanje do kanjona Bryce, ki se dvigne na več kot 2000 metrov višine. Tod se odpira fantastičen svet večbarvnih skalnatih stolpičev, ki jih je skozi stoletja oblikoval veter. Nočitev.

4. DAN: BRYCE CANYON – LAKE POWELL – GRAND CANYON

Po zajtrku odhod do Arizone in umetnega jezera Powell. Ogled jezu Glen Canyon ter po želji kanjona Antelope (BOX). Nato nadaljevanje ob reki Colorado, skozi rezervat Indijancev Navajo vse do Grand Canyona. Ogled kanjona, po želji organizacija preleta Grand Canyona s helikopterjem (če bi bilo prepozno bi helikopterski prelet izvedli naslednji dan zjutraj). Kot alternativa ogled zanimivega filma v IMAX tehniki. Nočitev v hotelu ter večerja v restavraciji, kjer boste lahko poskusili tipični ameriški steak (BOX). Nočitev.

5. DAN: GRAND CANYON – HOOVER DAM – LAS VEGAS

Zajtrk. Sledila bo vožnja proti jugu, mimo mesta Williams, kjer se bomo priključili tudi na staro traso znane ceste Route 66. Postanek na reki Colorado, na meji med Arizono in Nevado kjer stoji mogočni jez Hoover Dam. Še skok do Las Vegasa. Nastanili se bomo v hotelu na Stripu – popularno ime za Las Vegas Boulevard, na katerem stojijo največji hoteli na svetu. Sledil bo še ogled hotelov in večernih odprtih prizorišč – prva piratska bitka pri Treasure Island-u, izbruh vulkana ipd. Nočitev.

6. DAN: LAS VEGAS – CALICO – LOS ANGELES

Zajtrk. Vožnja po puščavi Mojave do mesta Barstow, pred katerim se bomo zapeljali so mesta duhov Calico. Staro rudarsko mesto je bilo vmes zapuščeno danes pa je na voljo za ogled vsem ki  jih zanima kakšna so bila mesta v času Zlate Mrzlice in Divjega zahoda. Vožnja v Los Angeles, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Nastanitev v hotelu. Sledil bo ogled največjega kalifornijskega mesta: stari mehiški del z Olvera Street, Downtown z nebotičniki, Hollywood z znamenitim Kitajskim gledališčem in Kodak Theatrom, Walk of Fame z zvezdami in odtisi rok filmskih igralcev. Zapeljali se bomo po Sunset Boulevard do Beverly Hills-a in ulice Rodeo Drive. Še vožnja do Santa Monice, kjer se bomo lahko sprehodili po pomolu. Buffet večerja (BOX). Nočitev.

7. DAN: LOS ANGELES – NEW YORK

Ameriški zajtrk. Dopoldan bo še čas za samostojne oglede, opcijski obisk studijev Universals ali muzeja Getty. Popoldan prosto na znani promenadi Santa Monice. Zvečer bo sledil prevoz na letališče in polet letala proti New Yorku.

8. DAN: NEW YORK – NIAGARA

Jutranji pristanek na letališču ter zajtrk. Celodnevni izlet preko držav Pennsylvania ter New York do mesta Niagara, ki stoji na istoimenski reki na meji s Kanado.  Najprej si bomo ogledali slapove z ameriške strani, nato pa bomo prestopili mejo s Kanado in si ogledali slapove še s severne strani. Mogoče se je do slapov zapeljati tudi z ladjico Maid of the Mist (dopl). Buffet večerja (BOX). Nastanitev v hotelu ter nočitev.

9. DAN: NIAGARA FALLS – LANCASTER COUNTY

Po zajtrku se bomo zapeljali nazaj proti jugu v državo Pennsylvanio. Vozili se bomo po zanimivi pokrajini ob reki Susqueanna in popoldan prispeli v deželo Lancaster County, ki je znana kot dežela Amišev. Gre za skupino pripadnikov radikalne krščanske vere, ki v svojem življenju ne uporablja nobenih tehničnih pripomočkov (radia, TV, elektrika, avtomobilov), temveč se večinoma ukvarja s kmetijstvom. Popeljali se bomo po pokrajini in, če bomo imeli srečo, videli katero izmed kočij, s katerimi se Amiši prevažajo. Amiši nosijo posebna, zelo preprosta oblačila in nasploh živijo zelo preprosto življenje. V vasici Amish se bomo seznanili z njihovim življenjem (BOX), nato pa nas čaka nastanitev v hotelu v bližini. Nočitev.

10. DAN: LANCESTER COUNTY – WASHINGTON DC

Po zajtrku vožnja do glavnega mesta ZDA, Washingtona. Panoramski ogled Bele hiše, spomenikov Washingtonu, Lincolnu in Jeffersonu, spomenikov korejski, vietnamski in 2. svetovni vojni, verige muzejev Smithsonian, Kapitola, Vrhovnega sodišča ipd. Mimo Pentagona se bomo zapeljali na vojaško pokopališče Arlington, kjer je v družbi prek 290.000 vojakov pokopan tudi znani ameriški predsednik J. F. Kennedy. Večer bomo preživeli v Georgetownu, kjer je veliko barov in restavracij. Nočitev v Georgetownu ali Alexandriji.

11. DAN: WASHINGTON DC – PHILADELPHIA – NEW YORK

Po zajtrku odhod proti Philadelphiji. Ogled zgodovinsko najpomembnejšega mesta ZDA, saj so tu leta 1776 podpisali Deklaracijo neodvisnosti in kasneje napisali ameriško ustavo. Ogledali si bomo zgodovinski predel mesta, Liberty Bell in Liberty Hall, videli pa bomo tudi nekatere druge pomembne stavbe v mestu – mestno hišo s kipom ustanovitelja mesta in države Pennsylvanie, Williama Penna, muzej umetnosti, Rodinovo galerijo, knjižnico, Manasonic Temple, Old Mint, kjer so pričeli s kovanjem prvega denarja, najstarejšo ulico v ZDA Elfreth`s Alley in seveda hišo Betsy Rose, ki je sešila prvo zastavo ZDA. Popoldan prispemo v New York City kjer se nastanimo v hotelu ter se sprehodimo po Manhattnu okoli Times Square in Roosevelt centra. Nastanitev v hotelu in nočitev.

12. DAN: NEW YORK

Po zajtrku bo sledil ogled osrednjega in spodnjega Manhattna s podzemno železnico in “hop-on hop-off« avtobusum: Times square, Peta avenija, Madison Square Garden, Chelsea, Greenwich Village, SoHo, TriBeCa, Kitajska četrt, Little Italy, Brooklyn bridge, Wall Street in Ground Zero. Povzpeli se bomo na Empire State Building (BOX), od koder je čudovit razgled nad mestom. Popoldan po želji prevoz z ladjico do otoka Liberty in do Kipa svobode ali pa ogled otoka Ellis in Muzeja imigracije (doplačilo). Za večerjo bomo poskusili tipični ameriški hamburger (BOX). Nočitev.

13. DAN: NEW YORK – EVROPA

Po zajtrku prosto za samostojne sprehode po mestu do popoldanskega prevoza na letališče od koder bo polet proti Evropi.

14. DAN: EVROPA – SLOVENIJA

Pristanek na enem izmed evropskih letališč in polet proti bližnjemu letališču od koder bo prevoz v Slovenijo. 

Imate vprašanje?

Ne oklevajte in nas pokličite. Z veseljem vam predstavimo naše ponudbe.

Galerija

Preveri ostala potovanja