Orbia_logo_Za_popotnike

Keltska avantura

Države: Irska + Severna Irska + Škotska

11 dni

12 oseb

Program potovanja

Predstavljamo vam pustolovščino po Kaliforniji, Nevadi, Arizoni in Utahu, kjer boste doživeli vrhunce Združenih držav z udobnim prevozom v modernih Sprinter vozilih. Naša skrbno načrtovana potovanja vas popeljejo skozi spektakularne naravne parki, mesta in skrite bisere, zagotavljajoč nepozabno izkušnjo v edinstvenem okolju ZDA.

1. DAN: SLOVENIJA –  IZBRANO LETALIŠČE – DUBLIN

Zbor potnikov na dogovorjenem mestu ob dogovorjenem času in prevoz na izbrano letališče, od koder bo sledil polet proti Dublinu. Po pristanku poldnevni ogled glavnih znamenitosti prestolnice: pošte, Custom House-a, trga St. Stephen’s Green, ulice Leeson Street z »jurijanskimi« portali, katedrale sv. Patrika, Dublinskega gradu … Nastanitev v hotelu in večerni sprehod ob reki Liffey v okolici Temple Bara, kjer se nahajajo vsi pomembnejši pubi v mestu. Večerja v lokalni restavraciji (BOX) in nočitev.

2. DAN: DUBLIN – ROCK OF CASHEL – SHANNON

Zajtrk. Sprehod po mestu do Trinity College-a; ogled čudovite knjižnice in rokopisa Book of Kells (BOX) – ročnega prepisa svetega pisma, nastalega pod peresi irskih menihov v 8. stoletju. Prosto za nakupovanje ali sprehajanje po mestu, možen tudi ogled katerega izmed muzejev. Popoldne vožnja proti irskem »svetem« mestu – Rock of Cashel (BOX), kjer si bomo ogledali ruševine opatije in drugih stavb iz različnih obdobij. Nadaljevanje poti do reke Shannon, kjer se bomo nastanili v bližini mesta Limerick.

3. DAN: BUNRATTY – MOHER – GALWAY

Zajtrk. Predlagamo ogled muzeja na prostem – Bunratty, v katerem so zbrane različne stavbe iz zgodovinskih obdobij, na ogled pa je tudi trdnjava Bunratty Castle. Nato nadaljevanje vožnje ob zahodni obali do njenega najmogočnejšega predela – visokih klifov Moher. Sledila bo še vožnja do študentskega mesta Galway, kjer se bomo tudi nastanili. Sprehod po mestnem jedru in nočitev.

4. DAN: CONNEMARA – SEVERNA IRSKA

Zajtrk. Vožnja po odročni keltski pokrajini Connemara, za katero je, bolj kot kjerkoli drugje na Irskem, značilen galski način življenja. Postanek pri grobu irskega književnika Yeatsa ob mestu Sligo, nato vstop v Severno Irsko. Nastanitev in večerja z jedmi iz lokalne kuhinje (BOX). Nočitev.

5. DAN: OBALA GIANT`S CAUSEWAY – BUSHMILLS – BELFAST

Po zajtrku se bomo odpeljali do samega severa otoka in sicer najprej do destilarne Busmils, ki si jo bomo tudi ogledali. Sledi sprehod po stopničasti obali Giant`s Causeway – že v samem imenu je skrit namig, da bi jo naj naredili velikani. Če bo lepo vreme še vožnja do visečega mostu Cerrick-a-Rede preden se napotimo proti glavnemu mestu Severne Irske – Belfastu. Belfast je postal mali Hollywood glede na število snemanj ki so se vrstile v tem mestu, glavna atrakcija pa je zadnjih let sigurno muzej Titanika, ki si ga lahko proti doplačilu ogledate. Drugače ogled glavnih znamenitosti mesta in nastanitev v hotelu. Nočitev.


6. DAN: BURNS COUNTRY- GLASGOW

Po zajtrku jutranji odhod s trajektom proti Škotski in postanek v Ayru kjer stoji hiša največjega škotskega pesnika Roberta Burnsa. Po želji ogled zanimive domačije, potem pa vožnja do Glasgowa. Staro ladjedelniško mesto je postalo mesto kulture in arhitekture z mnogimi novimi stavbami ob zalivu (kot recimo kongresna dvorana) ter seveda izbranimi stavbami Rennie Macintosha. Nastanitev v hotelu ter ogled mestnega središča Merchants Town. Nočitev v hotelu.  

7. DAN: ISLE OF MULL – IONA – OBAN

Zgodnji zajtrk ter odhod do zahodne obale kjer se pri mestecu Oban, vkrcamo na trajekt, do otoka Mull in potem naprej po celotni dolžini otoka od zahoda in do manjšega otočka, imenovanega Iona. Na njem je St. Columb začel pokristjanjevati domorodce. Ogled opatije (BOX). Pozno popoldne se bomo vrnili na obalo in se nastanili v hotelu v Obanu ali okolici. Večerja (BOX) in nočitev.

8. DAN: ISLE OF SKYE – EILEAN DONAN – LOCH NESS – INVERNESS

Po zajtrku se bomo zapeljali v pravo »visokogorsko« Škotsko in sicer proti otoku Isle of Skye. Preden prispemo do otoka, nas čaka še postanek v mestu Fort William, kjer si bomo ogledali zanimiv niz zapornic na Kaledonskem kanalu – Neptunove stopnice. V Glenfinnanu bomo nato videli spomenik Bonnie-u Prince-u Charlie-u, ki je dokončno pokopal upe Stuartov, da bi se vrnili na angleški prestol. Poleg spomenika se nahaja železniški most, kjer so snemali film Harry Potter. Sledi vožnja s trajektom na južni del otoka Skye, po katerem se bomo zapeljali do mostu Skye. Most vodi nazaj na celino, vmes pa nas čaka še postanek pri največkrat fotografiranem in slikanem gradu na Škotskem, gradu Eileen Donan, ki stoji sredi manjšega otoka. Nadaljevanje vožnje prek visokogorja do Kaledonskega kanala in jezera Ness. Postanek pri gradu Urqhuart, od koder se ponuja čudovit razgled nad jezerom,  v katerem naj bi večkrat uzrli znamenito pošas Nessie. Prihod v Inverness v večernih urah. Nastanitev v hotelu in nočitev.

9. DAN: PITLOCHRY – SCONE – EDINBURGH

Zajtrk. Vožnja proti jugu do mesteca Pitlochry, kjer se bomo seznanili s pridobivanjem škotskega viskija v manjši destilarni (BOX). Nato vožnja proti jugu in postanek ob palači Scone pri mestu Perth. Ogled čudovitih parkov (BOX) in replike kamna Stone of Scone – mesta kronanja škotskih kraljev pred angleško zaplembo kamna. Proti doplačilu možnost ogleda notranjosti palače. Vožnja preko mostu Firth of Forth in prihod v škotsko prestolnico Edinburgh v popoldanskih urah. Nastanitev v hotelu, večerja v lokalnem pubu (BOX) in nočitev.

10. DAN: EDINBURGH

Po zajtrku si bomo najprej ogledali edinburški grad (BOX), nato pa se bomo sprehodili po novem in starem delu mesta. Ogled zanimivosti na glavni ulici Royal Mile, ki povezuje grad in kraljičino palačo Holyrood. Poleg slednje se nahaja nova stavba škotskega parlamenta. Prosto popoldne za ogled muzejev ali za zadnje nakupe. Nočitev.

11. DAN: EDINBURGH – SLOVENIJA

Po zajtrku odhod na eno izmed letališč ter polet proti Sloveniji. Če b čas si lahko zjutraj po želji in proti doplačilu ogledamo še mistično kapelico Rosslyn, katere neobičajna zgodovina črpa iz legend o templjarjih in prostozidarjih. Po pristanku prevoz v Slovenijo

Cena opis

Imate vprašanje?

Ne oklevajte in nas pokličite. Z veseljem vam predstavimo naše ponudbe.

Galerija

Preveri ostala potovanja