Orbia_logo_Za_popotnike

ZDA in Kanada

Kalifornija + Nevada + Arizona + Utah

14 dni

12 oseb

Program potovanja

Predstavljamo vam pustolovščino po Kaliforniji, Nevadi, Arizoni in Utahu, kjer boste doživeli vrhunce Združenih držav z udobnim prevozom v modernih Sprinter vozilih. Naša skrbno načrtovana potovanja vas popeljejo skozi spektakularne naravne parki, mesta in skrite bisere, zagotavljajoč nepozabno izkušnjo v edinstvenem okolju ZDA.

1. DAN: SLOVENIJA – EVROPA – SAN FRANCISCO

Prevoz na izbrano bližnje letališče (v kolikor let ni z Brnika) ter polet letala z vmesnim postankom na enem izmed evropskih letališč proti San Franciscu. Pristanek po približno 12-urnem letu, prevoz do hotela, panoramski ogled nekaterih znamenitosti, nastanitev v hotelu in počitek. Po želji vožnja z znamenito kabelsko železnico (BOX). Nočitev.

2. DAN: SAN FRANCISCO – SACRAMENTO

Poldnevni panoramski ogled mesta z znamenitostmi: Union Square, administrativni Civic Center, najbolj zavita ulica na svetu – Lombard Street, Telegraph Hill in Coit Tower, Marina, Golden Gate Park, Twin Peaks, Castro district, Alamo Square, Japonska četrt. Nadaljevanje poti do pristaniškega dela »Fisherman’s Wharf«, od koder se bomo lahko po želji zapeljali na otoček Alcatraz (dopl.) in si ogledali bivši zapor. Pozno popoldan se zapeljemo do glavnega mesta države Kalifornija – Sacramento, kjer si ogledamo kapitelj ter guvernerjevo palačo, več časa pa preživimo v Old Sacramentu. Nočitev.

3. DAN: SEKVOJA NP – BAKERSFIELD

Nadaljevanje poti po Centralni dolini Kalifornije, kjer pridelujejo veliko večino vseh kmetijskih pridelkov. Pri mestu Fresno bomo zavili proti Narodnemu parku Sekvoja na obronkih Sierra Nevade in si ogledali največja živa bitja na svetu. Zaključek dneva v mestecu Bakersfield, kjer bomo prenočili v hotelu. Samopostrežna večerja v restavraciji (BOX).

4. DAN:BAKERSFIELD – DOLINA SMRTI NP – LAS VEGAS

Vožnja v Dolino smrti. Priča bomo enkratni naravi ter zanimivostim, kot so Furnace Creek, Badwater in Zabriskie point. Popoldan se bomo zapeljali do Las Vegasa in si ogledali Strip – popularno ime za Las Vegas Boulevard, na katerem stojijo največji hoteli na svetu. Sprehodili se bomo po starem downtownu in si ogledali Fremont experience. Sledil bo še ogled večernih odprtih prizorišč – prva piratska bitka pri Treasure Island-u, izbruh vulkana ipd. Nočitev.

5. DAN:LAS VEGAS – ZION NP – BRYCE CANYON NP

Jutranji odhod do države Utah, kjer se bomo najprej zapeljali skozi Narodni park Zion. Barvni kamniti klifi, reka Virgin, ki se zajeda v skalo in okamneli gozd, so posebnosti tega enkratnega parka. Nadaljevanje do kanjona Bryce, ki se dvigne na več kot 2000 metrov višine. Tod se odpira fantastičen svet večbarvnih skalnatih stolpičev, ki jih je skozi stoletja oblikoval veter. Samopostrežna večerja (BOX) in nočitev.

6. DAN: BRYCE CANYON NP – CAPITOL REEF NP – MOAB

Odpravimo se na vožnjo po eni izmed najbolj odročnih cest na zahodu ZDA; UT12, je cesta ki so jo dokončali pred približno 20 leti, pelje pa skozi neverjetno slikovito naravo. Postanki na poti, kot recimo pri točki Head of the Rocks. Opoldan prispemo v Narodni Park Capitol Reef, ki je pravi neodkriti zaklad. Reka Fremont predstavlja pravo oazo sredi puščavskega sveta. V 19. stoletju so prišli sem pionirji divjega zahoda, ustanovili naselje Fruita in zasadili sadovnjake. Sledi vožnja proti vzhodu države Utah in nočitev v mestu Moab.

7. DAN: ARCHES NP – MONUMENT VALLEY – PAGE

Dopoldan bomo odkrivali lepote nacionalnega parka Arches, za katerega so značilne nenavadne skalne formacije, ki obstajajo v najbolj neobičajnih oblikah, predvsem v obliki obokov, ki so parku tudi dali ime. Popoldan nadaljujemo do čudovite pokrajine, ki nosi ime Monument Valley in jo poznamo iz starih westernov. Nahaja se na indijanski zemlji saj je severna Arizona praktično en sam velik rezervat – največji kos ima ljudstvo Navajo, katerega »glavno« mesto Page je tudi naš današnji cilj.

8. DAN: ANTELOPE CANYON – GRAND CANYON NP

Zjutraj si lahko z lokalnimi vodniki ogledamo majhen ozek kanjon Antelope, (dopl), ki je predvsem raj za fotografe, zaradi lomljenja svetlobe. Sledi vožnja ob reki Colorado proti jugozahodu ter vstop v Narodni park mogočnega Velikega Kanjona. Ustavil se bomo na par zanimivih točkah da boste dobili pravi občutek kako mogočna je ta naravna umetnina. Nočitev.

9. DAN: ROUTE 66 – HOOVER DAM – LAS VEGAS

Zajtrk. Dopoldan se zapeljemo po delu stare trase znane ceste Route 66, kjer imajo v mestu Seligman spominke na to temo. Preden vstopimo nazaj v Nevado se ustavimo še ob mogočnem jezu Hoover Dam, kjer se poslovimo od reke Colorado. V zgodnjem popoldanskem času prispemo nazaj v Las Vegas. Prost popoldan v mestu greha. Predlagamo ogled nekaterih najbolj zanimivih mega-resortov na Stripu. Nočitev?

10. DAN: LAS VEGAS – CALICO – SAN DIEGO

Zajtrk. Vožnja po puščavi Mojave do mesta duhov Calico, ki si ga bomo tudi ogledali. Nato pa sledi vožnja proti jugu da same jugozahodne točke ZDA in sicer zelo mehiško obarvanega velemesta San Diego. Ogledali si bomo pristanišče (mesto je namreč največje vojaško pristanišče na Pacifiku) ter se zapeljali preko mostu na Coronado Island. Zvečer se lahko organizira ogled mehiškega mesta Tijuana (dopl). Nastanitev v hotelu. Nočitev.

11. DAN: SAN DIEGO – LOS ANGELES

Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v mestu San Diego. Po želji si lahko ogledate Sea World (dopl) ali pa zanimivo letalonosilko Midway (dopl) ki je spremenjena v muzej. Prost popoldan za oglede. V popoldanskem času se odpravimo proti Los Angelesu. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

12. DAN: LOS ANGELES

Zajtrk. Jutranji skok v Los Angeles ter poldnevni ogled Los Angelesa: stari mehiški del z Olvera Street, Downtown z nebotičniki, Hollywood z znamenitim Kitajskim gledališčem in Kodak Theatrom, Walk of Fame z zvezdami in odtisi rok filmskih igralcev. Zapeljali se bomo po Sunset Boulevard do Beverly Hills-a in si pogledali znamenito ulico Rodeo Drive ter nekaj znamenitih domov Hollywoodskih zvezdnikov. Večerni ogled živahne Santa Monice.

13. DAN: LOS ANGELES – EVROPA

Dopoldan je prost (lahko se odločite za ogled Universal Studios) ali pa sprehajanje po Santa Monici, nakupovanje, ogled muzeja Getty …. Pozno popoldan sledi prevoz na letališče in polet letala proti Evropi.

14. DAN: EVROPA – BENETKE

Pristanek na enem izmed evropskih letališč in polet proti izbranemu letališču od koder bo prevoz do doma.

 

Cena opis

Imate vprašanje?

Ne oklevajte in nas pokličite. Z veseljem vam predstavimo naše ponudbe.

Galerija

Preveri ostala potovanja